De Safety Spot – Reflexstone is een witte halve cirkel recht voor de geldautomaat, waarbinnen de gebruiker zijn privacy kan beschermen en waarop een grotere sociale controle vanuit de directe omgeving rust.

Waar we in de pilot fase in Amsterdam-Zuid in 2010 nog uitgingen van een gele, geverfde Safety Spot, bleek dat in de praktijk op problemen te stuiten. Slijtage trad op en daarmee de vraag wie het onderhoud moest betalen. 

In samenwerking met Kijlstra Bestrating is daarom een nieuwe Safety Spot ontwikkeld: de Safety Spot – Reflexstone. Deze Safety Spot is gemaakt van een vuurstenen toplaag waardoor de toplaag reflecterend is.

Waarom de aanschaf van een Safety Spot – Reflexstone?

Door het plaatsen van een Safety Spot – Reflexstone weet u zich de komende 20 jaar verzekerd van een duurzame oplossing. Daarnaast gelden nog de volgende argumenten voor deze stenen Safety Spot:

  1. Verhoogde lichtopbrengst; door reflectie 54% meer effect in schemering en nachtelijke uren door schijnsel van lichtmasten of (LED) verlichting boven de geldautomaat.
  2. Verhoogde gezichtsherkenning; door reflectie van de Safety Spot – Reflexstone wordt gezichtsherkenning sterk bevorderd bij cameratoezicht.
  3. Financieel aantrekkelijk; in vergelijking met de geverfde Safety Spot zijn de aanschaf- en straatmakerskosten binnen een jaar terugverdiend[2].
  4. Slijtvast; na de aanleg blijven de tegels 20 jaar goed.
  5. Duurzaam; geen afstemmingsproblemen door terugkerende onderhoudsvragen.
  6. Continue gebruik; tijdens de aanleg kan de geldautomaat gewoon gebruikt worden (de geverfde Safety Spot heeft een bepaalde droogtijd).
  7. Verzorgd straatbeeld; door strak aanstraten ontstaat er een rustig en verzorgd straatbeeld met een opvallende Safety Spot.
  8. Toepasbaarheid; de witte tegels zijn beter toepasbaar in straten met een hoge kwaliteitsuitstraling.
  9. Ruwe tegel; bij vorst en regen biedt het stroeve oppervlak houvast.
  10. Makkelijk in onderhoud; schoonmaakwagens kunnen zonder problemen over de Safety Spot heen rijden om het mechanisch schoon te maken.

Meer informatie?

Kijk eens op de website www.safetyspot.info voor meer informatie.

Op bovengenoemde website is terug te vinden waar in Nederland Safety Spots zijn aangelegd. Maar ook zijn op de website alle media-berichten en de laatste ontwikkelingen te volgen.